top of page
tidsreisetrondheim-header.jpg

TIDSREISE TRONDHEIM

Denne digitale historieboka for barn er en reise gjennom Trondheims tusenårige historie. Ved hjelp av en interaktiv tidslinje og et kart lar vi barna bevege seg fram og tilbake mellom århundrene og utforske hvordan byen forandrer seg over tid. Tekst og høytlesing er tilgjengelig både på norsk og engelsk. Vi har også laget en Tidsreise Trondheim papirbok som er utgitt på Museumsforlaget.

 

Appen inneholder en skattejakt med GPS-lokasjon hvor man må ut i Trondheims gater for å samle virtuelle gullmynter. Og (spoiler alert!) på det siste stedet får alle skattejegere en ekte – ikke digital – premie.

 

I mai 2017 ble Tidsreise Trondheim hedret med Digital Ehon Award i kategorien Digital Educational Material. Dette er en internasjonal pris for digitale barnebøker som deles ut i Tokyo annethvert år.

Prosjektet ble finansiert av Selskabet for Trondhjems Bys Vel og vi samarbeidet med historikere, pedagoger, komponister, lyddesignere og skuespillere. Vi lærte mye om Trondheim som vi ikke visste fra før, og vi synes det var veldig morsomt å se hvordan tidslinjen og kartet gjorde det lettere for mange barn å forstå tidsbegrep og ikke minst forskjellen mellom nær og fjern fortid. Vi spurte Klaus Joacim Sonstad om lese alle stemmene i boken, som i praksis betyr at han veksler mellom å være forteller, Olav Tryggvasson og en snakkende stein på Munkholmen!

 

Trondheim kommune har bestemt at alle elever i Trondheims-skolen skal få tilgang til Tidsreise Trondheim. Derfor har vi laget en egen web-versjon av appen med innlogging via FEIDE.

app-store-badge.png

BUB

Denne var da bare helt fantastisk. Et praktverk både for store og små lesere

Bokblogger Reading Randi

papirbok.jpg
websidebilder-tidsreise-4.jpg
bottom of page