top of page
IMG_4199_edited.jpg

KUNSTINSTALLASJON SPISSBUNKERSEN

ablemagic utviklet vårvinteren 2023 en opplevelse, «To på Nyhavna», ved hjelp av projisering og lys - som balanserer mellom det eksplisitte og det abstrakte på Spissbunkersene i Trondheim. Spissbunkerne på Ladehammerkaia ble bygd av tyskerne under krigen og er de eneste kjente i sitt slag utenfor Tysklands grenser.
Vår visjon er at det skal være enkelt å få noe ut av det du ser og opplever, både med og uten kunnskap om historien og området de ligger i. Vi vil skape noe som passer for unge og voksne - for folk i nærområdet, for skoleklasser og familier på tur.

Spissbunkersene er unike som krigsminner på Nyhavna - de ikke er kledd inn eller ombygd, slik Dora I og II er. De har også svært særegen form og visuell framtoning. Lyssetting av bygningene gjør dem synlige på langt hold, midt i en kakofoni av industri og lager.
Å benytte fasadene til nær-opplevelser av visuell kunst knyttet til bunkersenes funksjon og historie, vil skape et sted der det ikke er noe sted i dag. «To på Nyhavna» er en kunstinstallasjon som skal stå ut 2025 først og fremst i de mørkeste månedene.

bottom of page