top of page
Digitalt-glassverksted-header.jpg

DIGITALT GLASSVERKSTED

I Nidarosdomens «digitale glassverksted» kan barna lage sine egne kunstverk ved hjelp av papir, fargeblyanter og en skanner. De fargelagte papirbitene projiseres direkte på kirkeveggen hvor de settes sammen til et bilde og blir fylt med lys – nesten som ekte glassmalerier! En hel vegg i den nordre tårnfoten fylles hver dag opp av barnas egne digitale glassmalerier.

Det digitale glassverkstedet er utviklet i tett samarbeid med Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider. Menigheten har vært involvert i valg av motiver og plassering. Selve installasjonen med tegnebord og tårn for skanner og prosjektor er bygget av håndverkere fra Bygghytta for å passe inn i kirkerommet. Og aktiviteten settes inn en større sammenheng av NDRs formidlere.

Vi har jo hatt tegnebord i kirken tidligere også, men det at de kan putte tegningen i en boks, og så blir den «levende» på veggen, det er både nytt og annerledes. Det pirrer både nysgjerrighet og engasjement.

Ingrid Forseth, 
fagleder formidling i Nidarosdomen

This is really exciting for the children, and a great opportunity to talk about glass painting and other subjects from the cathedral’s history. It’s a little bit like going on a treasure hunt.

Kjerstin Høyen,
pedagogisk leder ved Domkirken barnehage

Digitalt-glassverksted-bilde2_edited.jpg
Digitalt-glassverksted-bilde-3.jpg
bottom of page